× [Bild]

Vår släkt

Här kan man läsa mer om vår släkt som vilka de var och var de kom från. Det är förstås släkt som vi delar med många andra också som på det här sättet kan lära sig mer om sin släkt. Hör gärna av dig till oss om du har mer att berätta om släkten än det som står på de här sidorna eller om du har foton av släkten som inte finns med här.

Jonnys släkt

Jonnys släkt kommer från de norra delarna av Skåne, i trakterna omkring Perstorp och Klippan på hans pappas sida och Sösdala på hans mammas sida. Lite längre bak i tiden kommer en del av släkten från trakten söder om Kristianstad och från trakten norr om Bräkne-Hoby i Blekinge.

Jonnys föräldrar

[Bild] Jonnys föräldrar Inger och Börje Andersson den 30 maj 2004 vid stugan i Hästveda. Jonnys föräldrar Börje och Inger Andersson träffades i Hörlinge väster om Hässleholm där Börje växte upp. De gifte sig den 3 april 1967 och bosatte sig sen på Rymarksgatan i Bjärnum där Jonny föddes. Ett år senare flyttade de till Lilla Matteröd söder om Bjärnum och medan de bodde där så föddes Göran.

Våren 1974 flyttade de till ett hyreshus i Mala, där de bodde under tiden som LB-Hus byggde deras nya villa som också låg i Mala, och det året föddes Ola. Sommaren 1975 flyttade de sen till den nya villan.

Någon gång senare efter att både Jonny och Göran flyttat hemifrån så flyttade de till en nybyggd lägenhet i Hässleholm och senare till en bostadsrätt i ett av HSB:s hus i närheten. Medan de bodde där så köpte de en stuga i Hästveda där de senare började bo permanent och Inger bodde fortfarande där tills hon dog den 7 april 2011. Numera har Börje en lägenhet i Hässleholm men han bor ofta hos Gun utanför Jämjö i Blekinge.

Man kan läsa mer och se på fler bilder av dem på sidan om Jonnys föräldrar.

Jonnys farmor och farfar

[Bild] Jonnys farmor och farfar Anders och Greta Andersson 1945 utanför huset i Hörlinge. Jonnys farmor och farfar hette Greta och Anders Andersson. De gifte sig den 31 december 1936 och därefter flyttade Greta från Spinkabygget söder om Västra Torup, där hon bodde med sina föräldrar, till Villagatan 76 i Klippan där Anders bodde.

Den 1 mars 1940 flyttade de till ett hus i Hörlinge väster om Hässleholm där de sedan bodde till någon gång i början av 1962. De hade två döttrar innan de flyttade dit och fick sex barn till medan de bodde där.

Våren 1962 flyttade de till ett stort hus i Bjärnum där de bodde tills Anders dog den 23 februari 1986. Greta flyttade sen till äldreboendet Nybohemmet där hon bodde tills hon dog den 18 april 1993.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem och deras familj på sidan om Anders och Greta Andersson men det finns också sidor om deras föräldrars familjer och deras förfäder.

Jonnys farmors föräldrar Adolf och Nanny Olsson och våra släktträffar

[Bild] Jonnys farmors föräldrar Adolf och Nanny Olsson. Jonnys farmors föräldrar hette Adolf och Nanny Olsson och man kan läsa mer om dem på sidan om sidan om Adolf och Nanny Olsson. De gifte sig den 4 november 1916 och bodde sedan på olika gårdar i Penarp och Gyllsjö norr om Klippan innan de flyttade till Spinkabygget söder om Västra Torup. Den sista tiden av sina liv bodde de i Stora Kampholma öster om Spinkabygget.

Adolf var den far som Jonnys farmor växte upp tillsammans med men han var inte hennes biologiska far. Hennes far var istället en dansk man som hette Valdemar Limkilde och man kan läsa mer om honom hans förfäder på sidan om Valdemar Limkildes förfäder.

Sedan Adolf Olssons 80-årsdag i januari 1967 har det varit en tradition med släktträff vart femte år för alla ättlingar i släkten efter Adolf och Nanny Olsson. Det finns sidor om de släktträffarna och en sida med hela släktträdet.

Jonnys mormor och morfar

[Bild] Jonnys mormor och morfar Margareta och Alfred Kristiansson 1960. Jonnys mormor och morfar hette Margareta och Alfred Kristiansson. De gifte sig i Brönnestad den 10 mars 1933 och då hade Margareta redan en dotter sedan tidigare. De blev lantbrukare med en gård vid Böljehusen nära Brönnestad söder om Hässleholm och fick sju barn till medan de bodde där.

De bodde fortfarande vid Böljehusen när Margareta omkom i en trafikolycka den 11 augusti 1965. Alfred gifte sig med Lilly 1967 och de bosatte sig sedan i en lägenhet på Kaptensgatan i Hässleholm där de bodde tills Alfred dog 1984.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem och deras familj på sidorna om Alfred och Margareta Kristiansson och det finns sidor om deras förfäder också.

Ann-Christines släkt

Ann-Christines släkt kommer till stor del från Hagby församling söder om Kalmar på både hennes pappas och mammas sida. Lite längre bak i tiden kommer släkten från olika håll i Kalmar län och norra Blekinge.

Ann-Christines föräldrar

[Bild] Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson den 3 augusti 2008.

Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson har bott i Hagby församling söder om Kalmar under hela sitt liv. De gick t.o.m. i samma skola i Hagby och det finns ett gammalt skolkort där man ser dem båda två på samma foto.

De gifte sig den 3 augusti 1968 och då hade de fått Ann-Christine. De flyttade ihop i ett hus i Vallby 1968 men våren 1970 köpte Rebbegården i Hagby av Monas moster Britta och hennes man Gunnar. Medan de bodde där fick de barnen Birgitta och Ulf också.

Sedan hösten 2008 bor de på Gladers väg nära havet i Sandvik två km öster om Hagby i en nybyggd villa som LB-Hus byggde åt dem.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem på sidan om Ann-Christines föräldrar.

Ann-Christines farmor och farfar

[Bild] Ann-Christines farmor och farfar Helga och Gösta Nilsson och deras söner Lars, Sven-Erik och Bert.

Ann-Christines farfar Gösta Nilsson köpte gården Holmskvarn och flyttade dit den 18 november 1940. En månad senare, den 20 december, flyttade Helga Svensson dit och började arbeta som hembiträde och den 6 december 1941 gifte hon sig med Gösta. Sedan fick de sönerna Sven-Erik, Lars och Bert.

Den 3 juli 1982, samma dag som Ann-Christine skulle konfirmeras i Arby kyrka, så dog Gösta. Bert bodde vid den tiden i ett hus i närheten och Helga flyttade in där och Bert tog över gården Holmskvarn. Senare flyttade Helga till en lägenhet i Hagby och bodde där tills hon fick en stroke och därefter bodde hon på äldreboendet Möregården i Hagby resten av sitt liv.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem och deras familj på sidan om Gösta och Helga Nilsson och det finns sidor om deras förfäder också.

Ann-Christines mormor och morfar

[Bild] Ann-Christines mormor och morfar Kajsa och Olle Svenssons bröllopsfoto den 31 augusti 1946.

Ann-Christines mormor och morfar hette Kajsa och Olle Svensson. Hennes namn var egentligen Karin och hans Sten-Olof men de kallades alltid för Kajsa och Olle. De gifte sig den 31 augusti 1946 och flyttade samma år ihop i det lilla huset på backen alldeles intill Rebbegården i Hagby och inte långt därefter föddes Mona.

1948 flyttade de till ett hus i Norra Hagby och medan de bodde där så fick de barnen Margareta och Sven-Olof också. 1961 flyttade det till den gamla länsmansgården Hagbytorp och Olle dog där den 4 maj 1978. Kajsa bodde kvar där ett par år till innan hon flyttade till ett hus i närheten där hon sedan bodde till hon dog den 29 augusti 1999.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem och deras familj på sidan om Olof och Kajsa Svensson och det finns sidor om deras förfäder också.