× [Bild]

Ann-Christines föräldrar

[Bild] Ann-Christines far heter Lars Nilsson och han föddes i Hagby den 10 mars 1945. Ann-Christines mor heter Mona Nilsson och hon föddes i Hagby den 4 september 1946. De gifte sig i Hagby den 3 augusti 1968. Båda två har växt upp i Hagby söder om Kalmar och de har bott kvar där under hela sitt liv. Sedan i oktober 2008 bor de i en nybyggd villa i Sandvik vid kusten inte långt från Hagby.

Lars och Mona fick tre barn.
  • Eva Ann-Christine föddes den 29 april 1968
  • Birgitta Mona Elisabeth föddes den 6 mars 1971
  • Ulf Roland Alexander föddes den 11 april 1976

Mona bodde fortfarande hemma hos sina föräldrar, Ann-Christines morfar och mormor Olof och Karin (Kajsa) Svensson, och hade ännu inte flyttat ihop med Lars då Ann-Christine föddes den 29 april 1968. Huset hon bodde i låg i Hagbytorp ca. 1 km söder om Hagby som ligger ca. 2 mil söder om Kalmar.

[Bild] [Bild]
Mona hemma hos Lars föräldrar, Ann-Christines farmor och farfar Gösta och Helga Nilsson, i Holmskvarn våren 1968 någon månad innan Ann-Christine föddes. Ann-Christine en och en halv vecka gammal.

Ann-Christine döptes i Arby kyrka Kristi Himmelsfärdsdag den 23 maj 1968 och efter dopet bjöd Monas föräldrar på dopmiddag i det hus där Mona fortfarande bodde med Ann-Christine.

[Bild] [Bild]
Lars bror, Ann-Christines farbror Sven-Erik Nilsson, oftast kallad Nenne, och hans flickvän Helen Eliasson, idag hans fru, var dopfaddrar. Arby kyrka som den ser ut idag. Fotot är taget 2009.
[Bild] [Bild] [Bild]
Mona och Lars med Ann-Christine efter dopet. Dopmiddag med, från vänster, Lars mor Helga Nilsson, Ann-Christines dopfaddrar Helen Eliasson och hennes farbror Sven-Erik Nilsson och Lars. Lars far, Ann-Christines farfar, Gösta Nilsson håller Ann-Christine för första gången.
[Bild] [Bild]
Ann-Christines moster Margareta med Ann-Christine under sommaren 1968. Ann-Christines morfar Sten-Olof (Olle) Svensson med Ann-Christine under sommaren 1968.
[Bild] [Bild]
Det hus i Hagbytorp, som det ser ut idag, där Ann-Christines mamma Mona bodde hos sina föräldrar, Ann-Christines mormor och morfar, innan hon flyttade ihop med Ann-Christines pappa, Lars. Fotona är tagna 2009.

Lars och Mona flyttar ihop i ett hus i Vallby hösten 1968

Hösten 1968 hyrde Ann-Christines föräldrar ett hus i Vallby och flyttade ihop.

[Bild] [Bild]
Ann-Christines pappa Lars med Ann-Christine i famnen och Mona utanför lärarhögskolan i Kalmar våren 1969 då Mona tog lärarexamen. Ann-Christine och Mona julafton 1969 i huset i Vallby där de bodde.

Lars och Mona flyttar till Rebbegården i Hagby våren 1970

Våren 1970 flyttade Ann-Christines föräldrar till Rebbegården i Hagby som de köpte av Monas moster Britta och hennes man Gunnar Pettersson.

[Bild] [Bild]
Ann-Christine och Lars på Rebbegården våren 1970. Ann-Christine badar i vasken i köket i Rebbegården.
[Bild] [Bild]
Ann-Christine och hennes farbror Bert Nilsson. Monas mor Karin (Kajsa) Svensson och Ann-Christine 1970 då Ann-Christine fyllde två år. Ann-Christines morfar Sten-Olof (Olle) Svensson sitter med ryggen mot kameran och Ann-Christines Monas bror Sven-Olof syns i bakgrunden till höger.

Den 6 mars 1971 föddes Lars och Monas dotter Birgitta.

[Bild] [Bild]
Sommaren 1971 på Rebbegården då Ann-Christine var tre år. På bilden syns från vänster Mona, deras dotter Birgitta som var omkring 3 månader gammal, Ann-Christine, sommarflickan Mari och Lars. Lekskolan i Voxtorp. Ann-Christine som är 6 år står framför fröken till höger i bilden i ljus tröja.
[Bild] [Bild]
Ann-Christines klass på lågstadiet i skolan i Arby då hon börjat 1:a klass 1976-1977. Fotot är taget i matsalen och Ann-Christine i vit tröja sitter i mitten i första raden. Skolan i Arby som den ser ut idag. Fotot är taget 2009. Ann-Christine gick i årskurs 1 till 3 i det klassrum vars fönster man ser alldeles till höger om flaggstången.

Den 11 april 1976 föddes Lars och Monas son Ulf.

[Bild] [Bild]
Ann-Christine, hennes bror Ulf och hennes syster Birgitta julen 1976 hemma hos hennes mamma Monas moster Britta. 1977 då Ann-Christine var 9 år och gick i årskurs 2 i Arby var hon skolans Lucia. Här är luciatåget i en av de andra klasserna och som hade Ann-Christines mamma Mona Nilsson som lärarinna.
[Bild] [Bild]
Hösten 1978 började Ann-Christine i årskurs 4 på skolan i Hagby och här står hon i vit tröja längst till höger i raden längst bak. Skolan i Hagby som den såg ut sommaren 2009. Ann-Christine gick i årskurs 4 till 6 i bottenvåningen i huset närmast i bild i klassrummet vars rad med fönster som man ser i bilden.
[Bild] [Bild]
Den 29 april 1981 då Ann-Christine fyllde 13 år blev hon gratulerad med frukost på sängen och Birgitta var också nyfiken på vad hon fått i födelsedagspresent. Sommaren 1981 var hon på scoutläger och efter det var hon sedan med i scouterna i många år.
[Bild] [Bild]
Hösten 1981 började Ann-Christine i årskurs 7 på Ljungbyholmsskolan i Ljungbyholm mellan Hagby och Kalmar och här syns hon med vit blus med blå tröja över den längst till vänster i raden i mitten. Ann-Christine spelade trumpet i kyrkan i Ljungbyholm vid skolavslutningen julen 1981.
[Bild] [Bild]
Ann-Christine, Birgitta och Ulf öppnar sina julklappar på julaftonen på Rebbegården 1981. Birgitta, Ann-Christine och Ulf klädda som påskkärringar våren 1982.
[Bild] [Bild]
Den 3 juli 1982 då Ann-Christine var 14 år blev hon konfirmerad i Hagby och Arby kyrka.
[Bild] [Bild]
Våren 1983 då Ann-Christine fyllde 15 år så fick hon den här kistan som födelsedagspresent och den står fortfarande i vardagsrummet hemma hos oss. Torsdagen den 3 maj 1984 var Ann-Christine med i en revy på Ljungbyholmsskolan och här syns hon som den sjätte personen från vänster på den bild som fanns i tidningen Barometern nästa dag.
[Bild] [Bild]
I juni 1984 avslutade Ann-Christine årskurs 9 på Ljungbyholmsskolan och här gratuleras hon av Birgitta, sin mormor och sin mammas moster Britta. Ljungbyholmsskolan som den såg ut sommaren 2009.
[Bild] [Bild]
Hösten 1984 började Ann-Christine läsa på den naturvetenskapliga linjen på Lars Kaggskolan i Kalmar och tre år senare, den 5 juni 1987 då hon var 19 år, avslutade hon sin utbildning och Ulf var med och mötte henne då hon lämnade skolan. Samtidigt firades det att Birgitta avslutat årskurs 9.

Hösten 1987 började Ann-Christine arbeta som au pair i Tyskland och året efter det började arbeta på centralbadet i Kalmar och sedan dess bodde hon inte mycket mer på Rebbegården.

[Bild] Rebbegården som den såg ut i april 2004.

Lars och Mona flyttar till Sandvik hösten 2008

Våren 2008 lät Lars och Mona bygga ett nytt LB-hus i Sandvik inte långt från Hagby och Rebbegården där de bodde då.

[Bild] [Bild]
Deras nya LB-hus under tiden det höll på att byggas. Fotona är tagna den 21 juni 2008.

Sedan i oktober 2008 bor Lars och Mona i Sandvik.

[Bild] Villan i Sandvik där Lars och Mona bor numera. Fotot är taget den 19 juni 2009.