Våra resor

Det mesta i vårt fotoalbum handlar om de korta och ibland lite längre resor som vi har gjort tillsammans och här finns alla de foton vi har från dem i vårt fotoalbum. Kanske kan de resor vi har gjort ge inspiration till resor och utflykter på samma sätt som våra sidor med turistinformation för Lund och Skåne.

[Bild] [Bild]
På sidan Alla våra resor hittar man alla de resor och utflykter som vi har gjort sedan 2004 på en och samma sida i den ordning som vi har gjort resorna. Många av de resor och utflykter vi har gjort har förstås varit i Sverige, ofta till Stockholm men även till Orust, Gotland och Sveriges nordligaste punkt, Treriksröset.
[Bild] [Bild]
Vi har rest till Danmark flera gånger, bl.a. till Odense, Lolland och Lalandia och till Bornholm och Christiansø och vi har bl.a. sett på den vackra Møns Klint, besökt safariparken Knuthenborg och badat på Lalandia. Vi har bara rest till Norge två gånger, dels en minikryssning till Oslo och dels en resa till Tromsø där vi såg på midnattssol och på Ishavskatedralen men också åkte också till Sveriges nordligaste punkt Treriksröset.
[Bild] [Bild]
Vi har inte rest mycket i Storbritannien än men i maj 2012 reste vi till London och såg bl.a. på Hyde Park, det stora pariserhjulet London Eye, gick på musikal och gick till det stora varuhuset Harrods. Vi har bara rest till Belgien en gång hittills och då var vi i Bryssel och såg bl.a. på den lilla statyn Manneken Pis, det spektakulära byggnadsverket Atomium och gick till EU-parlamentet.
[Bild] [Bild]
Vi har rest till Tyskland två gånger. Dels har vi rest till Berlin för att bl.a. gå på tysk julmarknad och dels har vi rest till München där vi bl.a. åt korv med senap och drack bayerskt öl i en bayersk ölstuga. Vi har varit två gånger i Frankrike. Dels i Paris där vi bl.a. besökte Eiffeltornet och katedralen Notre-Dame, och dels i Nice på den franska rivieran där vi passade på att åka till Cannes och Monaco också.
[Bild] [Bild]
I maj 2005 följde vi med följde vi med på en bussresa till Nemesnádudvar i Ungern för att vara med och fira Ann-Christines moster Margareta Engströms 50-årsdag och se på deras och andras vinkällare. På våra resor till Italien så har vi bl.a. besökt en mässa som leddes av Påven vid Peterskyrkan i Rom, sett på gondoler på kanalerna i Venedig och gjort en utflykt upp på vulkanen Etna då vi var på Sicilien
[Bild] [Bild]
På våra sommarresor till Spanien och Mallorca har vi bl.a. gjort utflykter till slottet Alhambra i Granada, Miguel Torres vinodling, den brittiska kolonin Gibraltar och åkt den vackra tågresan till Port de Sóller. Vi har rest till de olika Kanarieöarna för att sola och bada i slutet av oktober under många år och då har vi bl.a. kört runt uppe i bergen på Gran Canaria och varit på den stora vulkanen Teide på Teneriffa.
[Bild] [Bild]
I juli 2010 var vi på sommarsemester i Ayia Napa på Cypern och då gjorde vi bl.a. en utflykt till huvudstaden Nicosia, klostret Bellapais, borgen St Hilaron och vi vandrade i Trodosbergen. I juli 2005 var vi på sommarsemester i Antalya i Turkiet och då gjorde vi bl.a. utflykter till den antika ruinstaden Perge, kuststaden Side, nationalparken Kursunlu och åkte med på en båtutflykt längs kusten.
[Bild]
Vi har varit på kryssning två gånger. Dels en minikryssning mellan Köpenhamn och Oslo 2004 och dels på en sjudagars kryssning med Royal Caribbean från Venedig 2008.