× [Bild]

Mer om Jonny och Ann-Christine

[Bild] Vi träffades i Lund under hösten 1995 och ett år senare flyttade vi ihop på Norra Fäladen i norra Lund. I slutet av november 2015 flyttade vi till en ny lägenhet, där vi bor nu, bara 200 meter från Stortorget mitt i centrum av Lund.

Sedan vi träffades har vi gjort många roliga saker tillsammans, som t.ex. här på fotot från maj 2019 då vi firade vår 20-åriga bröllopsdag med en kryssning i medelhavet. I vårt fotoalbum finns det fler foton och på sidorna om våra resor finns det foton från många andra platser som vi har besökt tillsammans.

Efter att vi förlovade oss på julaftonen 1997, då vi firade jul hos Ann-Christines föräldrar, så gifte oss i Hagby kyrka den 15 maj 1999 och det finns några foton från det på sidan om vårt bröllop.

Jonny

Jonny Jonny har arbetat som senior Javautvecklare under mer än 15 år, och han arbetade för IBM fram till sommaren 2016. Det innebar att han hjälpte företag och myndigheter i deras arbete med att utveckla den mjukvara de behöver, och det mesta av arbetet handlade om att programmera det som man hade kommit överens om. Han var anställd i Malmö men där arbetade han sällan. Oftast veckopendlade han under långa perioder till bl.a. Stockholm, Oslo och till Visby på Gotland.

Sommaren 2016 sa han dock upp sig eftersom han tröttnat på att utvecklingsarbetet gjordes så slarvigt i alla projekt han deltog i, och på att det inte fanns några karriärmöjligheter för honom eftersom IBM aldrig ville satsa på honom. Numera ser han sin karriär som Javautvecklare som avslutad för gott. Han lever på att sköta vårt aktiesparande.

Han behöver inte något nytt jobb, men eftersom han nästan alltid är ledig nu så bjuder han ofta på sin tid för att göra annat avlönat eller oavlönat arbete han kan använda kompetens han har. Vad det är för bransch bryr han sig inte om utan det som är viktigt för honom är att han kan bidra med något meningsfullt. Han har en egen webbplats där man bl.a. kan läsa hans CV.

Datorer och datorteknik är förstås fortfarande ett av Jonnys intressen och han arbetar ofta med vår webbplats men han är också intresserad av privatekonomi, aktier och aktiesparande och ekonomi i största allmänhet. Dessutom ägnar han ibland mycket tid åt släktforskning för att kunna dokumentera så mycket som möjligt om vår släkt bl.a. här på vår webbplats så att det blir tillgängligt för alla andra i släkten också.

Ann-Christine

Ann-Christine

Ann-Christine är utbildad barnsjuksköterska, Docent i kvalitetsförbättring och ledarskap, och anställd som lektor på Jönköping Academy for Improvements of Health and Welfare vid hälsohögskolan i Jönköping. Hon är även adjungerad Docent i vårdvetenskap vid Malmöuniversitet.

Den 23 maj 2013 disputerade hon som filosofie doktor i kvalitetsteknik (Quality Management) vid Linköpings universitet. Avhandlingen handlade ett landstings satsning på kvalitet och förbättringsarbete. Hennes forskning handlar om kvalitet och förbättringsarbete inom hälsa, vård och välfärdsorganisationer.