Mer om Jonny och Ann-Christine

Vi i Turkiet.

Vi träffades i Lund under hösten 1995 och ett år senare flyttade vi ihop på Norra Fäladen i norra Lund. I slutet av november 2015 flyttade vi till en ny lägenhet, där vi bor nu, bara 200 meter från Stortorget mitt i centrum av Lund.

Sedan vi träffades har vi gjort många roliga saker tillsammans, som t.ex. här på fotot från sommaren 2005 då vi var på sommarsemester i Antalya Turkiet. I vårt fotoalbum finns det fler foton därifrån och på sidorna om våra resor finns det foton från många andra platser som vi har besökt tillsammans.

Efter att vi förlovade oss på julaftonen 1997 då vi firade jul hos Ann-Christines föräldrar så gifte oss i Hagby kyrka den 15 maj 1999 och det finns foton några från den gången på sidan om vårt bröllop.

Jonny

Jonny

Jonny har arbetat som senior Javautvecklare under mer än 15 år och han arbetade för IBM fram till sommaren 2016. Det innebar att han hjälpte företag och myndigheter i deras arbete med att utveckla den mjukvara de behöver och det mesta av arbetet handlade om att programmera det som man hade kommit överens om. Han var anställd i Malmö men där arbetade han sällan utan istället veckopendlade han under långa perioder till bl.a. Stockholm, Oslo och till Visby på Gotland.

Sommaren 2016 sa han dock upp sig eftersom han tröttnat på att utvecklingsarbetet gjordes så slarvigt i alla projekt han kom till och på att det inte fanns några karriärmöjligheter för honom eftersom IBM aldrig ville satsa på honom. Numera ser han sin karriär som Javautvecklare som avslutad för gott och istället lever han på att sköta vårt aktiesparande.

Han behöver inte något nytt jobb men eftersom han nästan alltid är ledig nu så är han öppen för att göra något annat avlönat eller oavlönat arbete om någon skulle vilja ha hans hjälp med något. Vad det är för bransch bryr han sig inte om utan det som är viktigt för honom är att han kan använda kompetens han har för att bidra med något meningsfullt. Han berättar mer om det på sin webbplats.

Datorer och datorteknik är förstås fortfarande ett av Jonnys intressen och han arbetar ofta med vår webbplats och är aktiv med social kollaboration bl.a genom Facebook. Men han är förstås också intresserad av privatekonomi, aktier och aktiesparande och ekonomi i största allmänhet. Dessutom ägnar han ibland mycket tid åt släktforskning för att kunna dokumentera så mycket som möjligt om vår släkt här på vår webbplats så att det blir tillgängligt för alla andra i släkten också. Och numera ägnar han också mycket tid åt att skriva om Lund och Lunds kulturhistoria för turister och därför finns det nu väldigt mycket att läsa om Lund också här på vår webbplats.

Ann-Christine

Ann-Christine

Ann-Christine är utbildad barnsjuksköterska och är från och med januari 2014 anställd som lektor på the Jönköping Academy for Improvements of Health and Welfare vid Jönköpings högskola. Den 23 maj 2013 disputerade hon som filosofie doktor i kvalitetsteknik vid Linköpings universitet. Hennes avhandling var kopplad till landstinget i Kalmar län, och forskningen handlar om kvalitet och förbättringsarbete inom hälsa, vård och välfärd. Från hösten 2014 innehar hon en 50% post doc i ett projekt om barn som anhöriga i vården, ett samarbete mellan Jönköping Academy och Linnéuniversitetet i Kalmar.

På fritiden sjunger Ann-Christine högskolans akademiska kör i Jönköping. Hon läser gärna skönlitteratur och ibland syr hon egna kläder. Hon tycker också om att laga mat och baka och att prova nya recept.

Ann-Christine har också en egen webbplats på engelska och som vänder sig till såna som är intresserade av det hon jobbar med.