Den medeltida Stadsvallen runt Lund

Detta är inte en webbplats som tillhör Lunds ideella turistinformation Destination Lund. Däremot berättar den om Lunds ideella turistinformation Destination Lund eftersom Destination Lund har mycket mer turistinformation om Lund än vad man hittar hos Lunds kommunala turistbyrå som mest bara är inriktad på konferensverksamhet för företag. På sidan med information om Destination Lund står det mer om vad Destination Lund är för något.

Lunds ideella turistinformation Destination Lund har tagit fram en lång rad mobilvänliga broschyrer som finns i Google Drive. De är helt gratis och innehåller ingen kommersiell reklam. Det finns förstås mycket sevärdheter och upplevelser i Lund som det inte står något om i broschyrerna och ibland kommer det nya broschyrer. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om Lunds ideella turistinformation Destination Lunds turistinformation är därför att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida.

[stadsvallen]

En av broschyrerna är den om Stadsvallen runt Lund som berättar den medeltida Stadsvallen som omgav hela det område som var Lund under 800 år under vikingatiden och till långt efter medeltiden och berättar också om de fyra tullarna in till det medeltida Lund. Broschyren är utformad som en promenad längs med hela den sträcka där stadsvalen fanns en gång i tiden och berättar också om en lång rad andra sevärdheter och platser som man får se längs med vägen. Det här är ett intressant och annorlunda sätt att se på Lund som en lång promenad att göra en vacker sommardag.

[stadsvallen]
I stadsparken finns den del av stadsvallen som finns kvar än idag.

[stadsvallen]
Lunds östra medeltida infart, Östertull.

[stadsvallen]
Monumentet om stadsvallen runt Lund.

[stadsvallen]
Södra Vallpromenaden där August Strindberg brukade promenera under sin vistelse i Lund i slutet av 1800-talet.