Lunds saluhall

En trevlig sak med Lund är alla butiker som säljer olika delikatesser och många av dem håller till i saluhallen som byggdes om under 2011 och 2012 så att den fick en tillbyggnad där det finns restauranger på första våningen och en ny butik för Systembolaget på andra våningen.

 
001.jpg   002.jpg
Saluhallens gamla del där man hittar alla butiker som säljer delikatesser. Invändigt har den gamla delen gjorts ljusare och modernare än tidigare.
 
003.jpg   004.jpg
Saluhallens nya del där det finns restauranger på bottenvåningen och systembolag på ovanvåningen. Den nya entrén till saluhallen genom den nya delen.
 

Delikatessbutiker i saluhallen

Priserna är ganska höga i saluhallens butiker men det är fina råvaror och delikatesser med hög kvalitet som de säljer.

005.jpg   006.jpg
Malmstens fisk & kök har ett stort utbud av färsk fisk och de driver också en fiskrestaurang i saluhallen. Holmgrens säljer kött, fågel och charkuterier, bl.a. ett stort utbud av viltkött, och är också de som tagit fram den speciella korven som kallas Lunda Knake.
 
007.jpg   008.jpg
Bjärefågel säljer kyckling med hög kvalitet. Osthuset har ett stort utbud av olika sorters ost.
 
009.jpg   010.jpg
Ahlgrens konfektyr har ett stort utbud av konfektyr och egentillverkade handgjorda praliner utan konserveringsmedel. På andra våningen i Saluhallens nya del har Systembolagets en butik.