Lunds saluhall

Detta är inte en webbplats som tillhör Lunds ideella turistinformation Destination Lund. Däremot berättar den om Lunds ideella turistinformation Destination Lund eftersom Destination Lund har mycket mer turistinformation om Lund än vad man hittar hos Lunds kommunala turistbyrå som mest bara är inriktad på konferensverksamhet för företag. På sidan med information om Destination Lund står det mer om vad Destination Lund är för något.

Lunds ideella turistinformation Destination Lund har tagit fram en lång rad mobilvänliga broschyrer som finns i Google Drive. De är helt gratis och innehåller ingen kommersiell reklam. Det finns förstås mycket sevärdheter och upplevelser i Lund som det inte står något om i broschyrerna och ibland kommer det nya broschyrer. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om Lunds ideella turistinformation Destination Lunds turistinformation är därför att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida.

[saluhallen]

En av broschyrerna är den om Lunds saluhall som berättar om Lunds historia som handelsplats och om saluhallens historia. Saluhallen i Lund är över hundra år gammal numera och en av Lunds mysigaste platser men som man kan läsa i broschyren så har den hotats av rivning flera gånger. Den som undrar vad Knake och LunnaMelle är för något och vad det är för skillnad på dem kan läsa om det också i broschyren. Med det man kan läsa i Lunds ideella turistinformation Destination Lunds broschyr om saluhallen i Lund så blir ett besök i den mycket mer intressant än vad det skulle varit annars.

[saluhallen]
Saluhallen i Lund.

[stortorget]
Köttförsäljning på Stortorget i Lund i slutet av 1800-talet.

[saluhallen]
Saluhallen i Lund omkring 1922.

[saluhallen]
Köttförsäljning i Saluhallen numera.