Norra kyrkogården i Lund

Detta är inte en webbplats som tillhör Lunds ideella turistinformation Destination Lund. Däremot berättar den om Lunds ideella turistinformation Destination Lund eftersom Destination Lund har mycket mer turistinformation om Lund än vad man hittar hos Lunds kommunala turistbyrå som mest bara är inriktad på konferensverksamhet för företag. På sidan med information om Destination Lund står det mer om vad Destination Lund är för något.

Lunds ideella turistinformation Destination Lund har tagit fram en lång rad mobilvänliga broschyrer som finns i Google Drive. De är helt gratis och innehåller ingen kommersiell reklam. Det finns förstås mycket sevärdheter och upplevelser i Lund som det inte står något om i broschyrerna och ibland kommer det nya broschyrer. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om Lunds ideella turistinformation Destination Lunds turistinformation är därför att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida.

[Norra kyrkogården]

En av broschyrerna är den om Norra kyrkogården i Lund som berättar om Lunds kulturhistoriskt intressanta norra kyrkogård som togs i bruk den 27 maj 1816. Den är inte bara en oerhört vacker plats för en promenad under en vacker sommardag utan också en plats där det finns många kulturhistoriskt intressanta gravar som man. kan läsa om i broschyren i mobiltelefonen medan man promenerar där. Ett exempel är hur Lund bombades vid 21:10 torsdagen den 18 november 1843 och broschyren berättar var nedslagsplatsen fanns för den största av bomberna och berättar vad som hände. Med Lunds ideella turistinformation Destination Lunds broschyr om Norra kyrkogården blir en promenad där till en intressant upplevelse under några timmar.

[Norra kyrkogården]

[]

[]
Graven för patienter från Vipeholms sjukhus.

[Flyktinggravarna]
Flyktinggravarna