Destination Lunds turistinformation om Lund

Destination Lund är Lunds ideella portal för turist- och besöksinformation. Till skillnad från Lunds turistbyrå som tyvärr inte har så mycket turistinformation så berättar Destination Lund väldigt mycket om Lunds kulturhistoriska sevärdheter, det som gjort Lund till Nordens äldsta stad! Det finns mycket mer information om Lund för turister och besökare att hitta hos Destination Lund än någon annanstans i Lund.

Här finns Destination Lunds turistinformation

[Instagram] [Instagram] [YouTube] [Google Drive] [Google Maps] [Blogspot]

Klicka på de olika ikonerna ovan för att ta del av Destination Lunds turistinformation!

Genom att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida så får man väldigt mycket information om vad det finns att se i Lund och om Lunds intressanta och storslagna vikingatida och medeltida kulturhistoria.

[Destination Lund]
Destination Lunds svenska Facebooksida.
[reseguide]
Destination Lunds lilla reseguide

Destination Lunds lilla reseguide om Lund

Ett bra ställe att börja om man vill ta del av Destination Lunds turistinformation är att titta i Destination Lunds lilla reseguide. Den berättar om alla de kanaler som Destination informerar genom innehåller också en kort översikt över Lunds historia, praktisk information för den som vill resa till Lund och en översikt över intressanta evenemang i Lund året om. Den finns i en engelsk version också.

[karta]
Destination Lunds turist- och besökskarta.

Destination Lunds turist- och besökskarta

I Destination Lunds turist- och besökskarta hittar man inte bara bilder och beskrivning av massor med sevärdheter och intressanta platser i Lund. Man hittar också en massa praktisk information som t.ex. var det finns hotell och andra slags boenden, var det finns toaletter, cykelpumpar, uttagsautomater och några rekommenderade parkeringsplatser. Som man ser på bilden till höger så är det en mobilvänlig Google Map som man alltid har till hands i sin telefon när man är i Lund.

Den här turist- och besökskartan är ett levande dokument så ibland finns det platser som inte har fått någon beskrivning än och då och då läggs det till nya platser som saknas.

Destination Lunds broschyrer

Till skillnad från Lunds officiella turistinformation så har Destination Lund också tagit fram en lång rad broschyrer om Lunds kulturhistoriska sevärdheter. De är utformade som mobilvänliga PDF-dokument så att man kan öppna och läsa dem när man har kommit till Lund också och vill veta mer om vad det finns att se eller vill lära sig mer om de platser man besöker. Även broschyrerna är levande dokument som förbättras och uppdateras då och då och ibland lägger Destination Lund till nya broschyrer.

[Broschyrer]
Destination Lunds broschyrer om Lunds kulturhistoriska sevärdheter.
[Slaget vid Lund]
Destination Lunds cykelrunda runt Slaget vid Lund.

Det finns redan nu broschyrer om många intressanta sevärdheter och upplevelser. En upplevelse som vi rekommenderar speciellt mycket är att cykla Destination Lunds cykelrunda runt Slaget vid Lund. Slaget vid Lund den 4 december 1676, ett av historiens blodigaste slag, fascinerar många än idag och genom att cykla den här rundan får man se på alla platserna där det hände. Många av platserna kan man inte komma till med bil.

[Slaget vid Lund]
Destination Lunds broschyr om järnålders- och vikingastaden Uppåkra.

Men det finns också broschyrer om bl.a.

[Stortorget]
Det mer än tusen år gamla Stortorget i Lund.