Destination Lunds turistinformation om Lund

Detta är inte en webbplats som tillhör Lunds ideella turistinformation Destination Lund. Däremot berättar den om Lunds ideella turistinformation Destination Lund eftersom Destination Lund har mycket mer turistinformation om Lund än vad man hittar hos Lunds kommunala turistbyrå som mest bara är inriktad på konferensverksamhet för företag. På sidan med information om Destination Lund står det mer om vad Destination Lund är för något.

Lunds ideella turistinformation Destination Lund är inte samma sak som Lunds kommunala turistbyrå utan en helt ideell och kommersiellt oberoende verksamhet som informerar om Sveriges äldsta stad Lund som besöksmål och ger service för turister och besökare. Till skillnad från den knapphändiga turistinformation man hittar hos Lunds kommunala turistbyrå så är Destination Lunds turistinformation helt gratis och utan kommersiell reklam. Destination Lund har ingen turistbyrå men numera är det ändå få som behöver någon turistbyrå och därför är det också allt fler kommuner som slutar ha någon turistbyrå.

[Destination Lund]

Destination Lund finns i Facebook, Instagram, YouTube, Google Drive, Google Maps och i en blogg.

[Facebook] [Instagram] [YouTube] [Google Drive] [Google Maps] [Blogspot]

Lunds ideella turistinformation Destination Lund är också medlem i International Greeter Association och erbjuder möjlighet för besökare som kommer till Lund att boka ett greet med någon av Destination Lunds medlemmar.

[karta]
Destination Lunds turist- och besökskarta.

Bästa sättet att kontakta Destination Lund är genom att skicka ett meddelande till Destination Lunds svenska Facebooksida eller genom att skicka ett meddelande från Destination Lunds greeter-sida.

Destination Lunds turistinformation består framför allt av mobilvänliga broschyrer som finns i Google Drive och av en turist- och besökskarta som finns i Google Maps.

I turist- och besökskartan hittar man alla Lunds hotell och Bed & Breakfast. Eftersom den finns i Google Maps så har man alltid den till hands i sin telefon när man är i Lund. Turist- och besökskartan är ett levande dokument så ofta finns det platser som inte har fått någon beskrivning än.

Destination Lunds broschyrer beskriver sevärdheter och upplevelser i Lund för olika teman, platser och personer i Lunds kulturhistoria. De innehåller praktisk information, som t.ex. var kan kan hyra cykel om det är platser som man behöver cykla till, och ger vägbeskrivning med hjälp av länkar till Google Maps. Tanken med broschyrerna är att man ska kunna använda dem för att guida sig själv till olika sevärdheter och upplevelser och läsa om det man ser i broschyren som man öppnar i sin mobiltelefon. Med hjälp av Lunds ideella turistinformation Destination Lunds broschyrer kan man lätt fylla några dagar med intressanta sevärdheter och upplevelser i Lund.

Läs mer om några av broschyrerna på sidorna som du hittar i menyn ☰ uppe till vänster.

[Broschyrer]
Destination Lunds mobilvänliga broschyrer.

[Facebook] Det finns förstås mycket sevärdheter och upplevelser i Lund som det inte står något om i broschyrerna och ibland kommer det nya broschyrer. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om Lunds ideella turistinformation Destination Lunds turistinformation är därför att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida.

[Stortorget i Lund]
Det över tusen år gamla Stortorget i Lund, Sveriges äldsta torg.

[Universitetsplatsen i Lund]
Universitetsplatsen i Lund

Lunds domkyrka]
Lunds domkyrka, Sveriges mest besökta kyrka.