Destination Lunds turistinformation om Lund

Lunds ideella turistinformation Destination Lund är turistinformation om Lund från Lunds turistförening. Det är turistinformation som är helt gratis och kommersiellt oboeroende. Till skillnad från Lunds "officiella" kommunala turistinformation och dess turistbyrå, som tyvärr inte har så mycket turistinformation om Lund, så berättar Destination Lund väldigt mycket om Lunds kulturhistoriska sevärdheter, det som gör att Lund är ett så storslaget och fascinerande besöksmål! Det finns ingen annan som har så mycket information om Lund som besöksmål som Destination Lund har.

[Destination Lund]

Här finns Destination Lunds turistinformation

[Instagram] [Instagram] [YouTube] [Google Drive] [Google Maps] [Blogspot]

Klicka på de olika ikonerna ovan för att ta del av Destination Lunds turistinformation!

Destination Lunds turistinformation finns framför allt i Facebook. Genom att "gilla" och följa Destination Lunds svenska Facebooksida så får man veta väldigt mycket om Lunds intressanta och storslagna mer än tusen år långa vikingatida och medeltida kulturhistoria.

Destination Lunds broschyrer och Destination Lunds turist- och besökskarta kommer man däremot åt även om man inte använder Facebook.

[Destination Lund]
Destination Lunds svenska Facebooksida.

Här är några glimtar av vad det finns att se på och uppleva här i Lund.

Destination Lunds turist- och besökskarta

[karta]
Destination Lunds turist- och besökskarta.

I Destination Lunds turist- och besökskarta hittar man inte bara bilder och beskrivning av massor med sevärdheter och intressanta platser i Lund. Man hittar också en massa praktisk information som t.ex. var det finns hotell och andra slags boenden, var det finns toaletter, cykelpumpar, uttagsautomater och några rekommenderade parkeringsplatser. Som man ser på bilden till höger så är det en mobilvänlig Google Map som man alltid har till hands i sin telefon när man är i Lund.

Den här turist- och besökskartan är ett levande dokument så ibland finns det platser som inte har fått någon beskrivning än och då och då läggs det till nya platser som saknas.

Destination Lunds broschyrer

Till skillnad från Lunds officiella turistinformation så har Destination Lund också tagit fram en lång rad broschyrer om Lunds kulturhistoriska sevärdheter. De är utformade som mobilvänliga PDF-dokument så att man kan öppna och läsa dem när man har kommit till Lund också och vill veta mer om vad det finns att se eller vill lära sig mer om de platser man besöker. Även broschyrerna är levande dokument som förbättras och uppdateras då och då och ibland lägger Destination Lund till nya broschyrer.

[Broschyrer]
Destination Lunds broschyrer om Lunds kulturhistoriska sevärdheter.

Det finns redan nu broschyrer om många intressanta sevärdheter och upplevelser.

[Slaget vid Lund]
Destination Lunds cykelrunda runt Slaget vid Lund.

En upplevelse som vi rekommenderar speciellt mycket är att cykla Destination Lunds cykelrunda runt Slaget vid Lund. Slaget vid Lund den 4 december 1676 som var ett av historiens blodigaste slag fascinerar många än idag. Genom att cykla den här rundan så kommer man till 13 platser som är förknippade med Slaget vid Lund på olika sätt. Många av platserna kan man inte komma till med bil. Det är en heldagsupplevelse och i broschyren står allt man behöver veta som t.ex. var man kan hyra cykel, var man kan äta lunch, var det finns toaletter och förstås vad som hände på de olika platserna.

Men det finns också broschyrer om bl.a.

[Vikingastaden Uppåkra] [Klosterkyrkan]
Destination Lunds broschyr om järnålders- och vikingastaden Uppåkra. Destination Lunds broschyr om den medeltida Sankt Peters klosterkyrka.
[skånska landstinget] [studentmordet 1829]
Destination Lunds broschyr om skånska landstinger i Lund. Destination Lunds broschyr om studentmordet 1829.

Med all den turistinformation som Destination Lund erbjuder så är det lätt att fylla många dagar med kulturhistoriska upplevelser så välkommen till Lund - Nordens äldsta stad!

[Stortorget]
Det mer än tusen år gamla Stortorget i Lund.