Om vår restaurangsida

På vår sida om några av Lunds bästa restauranger berättar vi om några av de restauranger i Lund som vi rekommenderar för den som vill äta middag i Lund. Precis som alla andra sidor som informerar om eller rekommenderar olika restauranger så är det som sägs på vår sida subjektiv information. Det är restauranger som vi har provat själva flera gånger och varit väldigt nöjda med för deras goda mat och goda service. Det är restauranger som vi själva tycker är väldigt bra.

[Ann-Christine]
Ann-Christine hos restaurang Mat & Destillat.

Från början var vår restaurangsida enbart tänkt att vara till hjälp med att välja restaurang för vår släkt och våra vänner när de besöker Lund. Men numera är det många fler som har hittat sidan och därför vill vi förklara här hur vi har gjort när vi har valt vilka restauranger vi nämner. Vi hoppas att sidan har varit till hjälp för de som har hittat den men den som har synpunkter på sidan kan kontakta oss.

De bästa restaurangerna har flera sommelierer som kan föreslå vin som passar bra till maten och erbjuder en ny trerätters meny med vinmeny varje månad. Andra restauranger som vi tycker är bra är såna som är väldigt bra på den typ av mat de erbjuder som t.ex. grekiska eller österrikiska rätter. Det kostar en hel del att äta hos några av de restauranger vi nämner men då ställer vi också högre krav på att det är riktigt god mat och bra service som gör att det känns värt det lite högre priset att äta där. Några av de restauranger vi nämner är lite billigare och då har vi förstås inte lika höga krav men det måste ändå vara god mat och bra service för att vi ska rekommendera dem.

[Jonny]
Jonny hos restaurang Klostergatans Vin & Deelikatess.

Vi har förstås inte provat alla restauranger här i Lund, för det finns väldigt många och några av de som vi inte har provat är säkert också väldigt bra. T.ex. tycker vi inte om sushi så därför berättar vi inte om några Sushirestauranger på vår restaurangsida men det finns förstås sushirestauranger också här i Lund.

Det finns många webbplatser, reseguider m.m. som rekommenderar eller informerar om restauranger och antingen är det subjektiv information eller så har restaurangerna fått betala för att bli omnämnda. De restauranger i Lund vi nämner är de som vi tycker är bra men ingen av dem har betalat oss något för att få vara med på vår restaurangsida. Det enda sättet att bli en av de restauranger vi nämner är att erbjuda väldigt bra mat som lagats till av skickliga kockar och erbjuda bra service, gärna av servitörer som också är utbildade som sommelierer. Och visst ja, en sak som också spelar roll för oss är om det är restauranger som har en positiv inställning till Lunds ideella turistinformation och visar uppskattning för det som de gör helt ideellt och oavlönat för att informera om Lund som besöksmål