Våra föräldrar

Jonnys föräldrar

Jonnys föräldrar Inger och Börje Andersson
Jonnys föräldrar Inger och Börje Andersson den 30 maj 2004 vid stugan i Hästveda.

Jonnys föräldrar Börje och Inger Andersson träffades i Hörlinge väster om Hässleholm där Börje växte upp. De gifte sig den 3 april 1967 och bosatte sig sen på Rymarksgatan i Bjärnum där Jonny föddes. Ett år senare flyttade de till Lilla Matteröd söder om Bjärnum och medan de bodde där så föddes Göran.

Våren 1974 flyttade de till ett hyreshus i Mala, där de bodde under tiden som LB-Hus byggde deras nya villa som också låg i Mala, och det året föddes Ola. Sommaren 1975 flyttade de sen till den nya villan.

Någon gång senare efter att både Jonny och Göran flyttat hemifrån så flyttade de till en nybyggd lägenhet i Hässleholm och senare till en bostadsrätt i ett av HSB:s hus i närheten. Medan de bodde där så köpte de en stuga i Hästveda där de senare började bo permanent och Inger bodde fortfarande där tills hon dog den 7 april 2011. Numera har Börje en lägenhet i Hässleholm men han bor ofta hos Gun utanför Jämjö i Blekinge.

Man kan läsa mer och se på fler bilder av dem på sidan om Jonnys föräldrar.

Ann-Christines föräldrar

Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson
Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson den 3 augusti 2008.

Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson har bott i Hagby församling söder om Kalmar under hela sitt liv. De gick t.o.m. i samma skola i Hagby och det finns ett gammalt skolkort där man ser dem båda två på samma foto.

De gifte sig den 3 augusti 1968 och då hade de fått Ann-Christine. De flyttade ihop i ett hus i Vallby 1968 men våren 1970 köpte Rebbegården i Hagby av Monas moster Britta och hennes man Gunnar. Medan de bodde där fick de barnen Birgitta och Ulf också.

Sedan hösten 2008 bor de på Gladers väg nära havet i Sandvik två km öster om Hagby i en nybyggd villa som LB-Hus byggde åt dem.

Man kan läsa mer och se på gamla foton av dem på sidan om Ann-Christines föräldrar.