Begravningen av Jonnys mor den 26 april 2011

Jonnys mor Inger Andersson dog på eftermiddagen den 7 april efter att ha varit sjuk en längre tid och vårdats på sjukhuset i Kristianstad. Den 13 april publicerades hennes dödsannons i Norra Skåne och tisdagen den 26 april begravdes hon på kyrkogården i Brönnestad, den by där hon föddes en gång i tiden och tillbringade sin barndom.

Några av fotona på den här sidan har vi själva tagit men de flesta fotona har tagits av Jonnys farbror Erling Andersson.

080.png [Bild]
[Bild]
[Bild]
Begravningsceremonin genomfördes på Klockaregården i Norra Mellby den 26 april och de som kommit för att vara med och ta farväl av Jonnys mor samlades i skuggan utanför Klockaregården strax före 13:00.
[Bild] [Bild]
Inne i Klockaregården vilade hon i sin Kista av ljus furu, en miljövänlig kista för att visa omsorg om vår miljö på samma sätt som omsorg om vår miljö alltid också var viktigt för Jonnys mor. Efter begravningsceremonin i Klockaregården i Norra Mellby åkte alla begravningsgästerna vidare i procession till kyrkogården i Brönnestad för att jordfästa Jonnys mor.
[Bild] [Bild]
[Bild] [Bild]
Vi var själva de första som sa farväl till Jonnys mor. Jonnys bror Göran och hans döttrar Miranda och Laura.
[Bild] [Bild]
Jonnys bror Ola, hans fru Elena och deras barn Annika och Anton. Ingers systrar Aina och Birgit m.fl.
[Bild] [Bild]
Jonnys farbror Sven och hans fru Marianne. Jonnys farbror Bo Andersson och hans familj.
[Bild] [Bild]
Efter jordfästningen samlades alla till en minnesstund på restaurang Mikkelsen som är belägen i den gamla stallbyggnad på Hovdala slott alldeles söder om Hässleholm.
[Bild] [Bild]
Till minnesstunden bjöds begravningsgästerna på en buffé.
[Bild] [Bild]
[Bild]
Vila i frid! Tack för att du fanns!

Den 30 april publicerade Norra Skåne en kort notis om begravningen:

101.png