Sök på den här webbplatsen
Följ oss på   [f]   [L] [L]

Nyheter

Här hittar du nyheter som vi har publicerat om vad som hänt hos oss tidigare i år.


Mars

Lördag den 3 mars
Igår kväll kom Ann-Christine hem igen från Jönköping och nu ska hon inte åka dit igen förrän på tisdag. Medan hon har varit i Jönköping nu i veckan så har de renoverat vårt kök. Vi har fått nya tapeter, en vävtapet som de sen målat på i en ljus gråblå nyans, och igår fick vi som det sista som var kvar att göra, en ny plastmatta i en grå nyans. Idag ska vi flytta tillbaka alla möblerna till köket igen och sen städa upp allt som de ha lämnat efter sig. Jonny har ätit sin frukost vid vårt köksbord i vardagsrummet som vi använder som arbetsrum under den här veckan.

Eftersom Ann-Christine kom hem sent igår så gick vi inte ut och åt någon fredagsmiddag som vi brukar göra, men ikväll äter vi middag tillsammans hemma framför TV:n och ser på några program på SVT Play.

På måndag kväll ska vi gå och lyssna på ett föredrag om Lundalitteraturen för 100 år sen hos föreningen Gamla Lund, Lunds egen hembygdsförening. Sen åker Ann-Christine tillbaka till Jönköping igen på tisdag morgon och kommer hem på torsdag.

Februari

Fredag den 23 februari
Idag arbetar Ann-Christine hemma men vi ska också hinna gå och handla under dagen och ikväll går vi till restaurang Klostergatans Vin & Delikatess för att äta middag.

Imorgon eftermiddag ska vi gå en stund till Grand Hotel här i Lund där de bjuder på rundvisning med anledning av att det är hotellets födelsedag. Sen går vi hem och förbereder en middag att bjuda på när Gerhard och Christel kommer och hälsar på oss. De var våra grannar förut när vi bodde på Juryvägen i norra delen av Lund.

På söndag är vi hemma och tvättar upp veckans tvätt och på måndag arbetar Ann-Christine hemma men på tisdag morgon åker hon till Jönköping och kommer inte hem igen förrän sent på fredag kväll.

Jonny har börjat ta bort några av våra sidor med turistinformation om Lund nu. Det är sidorna om Slaget vid Lund, om Norra kyrkogården och om järnålders- och vikingastaden i Uppåkra så här långt. Den informationen har han använt för att istället göra broschyrer om det för Lunds turistförening och de som söker efter sidorna med Google kommer till de broschyrerna istället nu. På sikt är det meningen att vi ska göra om hela vår webbplats så att den får ett nytt utseende och även ser bra ut i en mobiltelefon. Eftersom alla sidorna ändå kommer behöva göras om på något sätt så är inte sånt som t.ex. vårt fotoalbum så bra uppdaterat nu men förhoppningsvis så blir det desto bättre så småningom.

Fredag den 16 februari
Idag tvättar vi upp veckans tvätt och Ann-Christine arbetar hemma men ikväll går vi till den grekiska restaurangen Mediterranean precis här nedanför där vi bor och äter middag där och avslutar därefter kvällen hemma med att se på Veckans brott med Leif GW Persson.

Imorgon äter vi däremot middag hemma framför TV:n och ser på någon film och på söndag åker Ann-Christine till Jönköping eftersom hon ska flytta in i det rum då som hon ska hyra nu i Jönköping. Hon kommer hem igen på tisdag kväll och resten av nästa vecka arbetar hon hemma.

Lördag den 10 februari
Igår arbetade Ann-Christine hemma men vi tvättade också upp veckans tvätt under förmiddagen och gick och handlade under eftermiddagen och åt middag hos Harrys här i Lund under kvällen. Sen såg vi på veckans avsnitt av Veckans brott med Leif GW Persson också innan vi hoppade i säng.

Idag är vi hemma och äter middag framför TV:n ikväll och ser på någon film men imorgon ska vi åka till Malmö opera för att se på musikalen Pippin som handlar om den unge prins Pippin som försöker finna meningen med livet. Musikalen börjar vid 16:00 och vi äter vars en räkmacka med vars ett glas husets vin där som middag i pausen.

I nästa vecka arbetar Ann-Christine hemma under hela veckan eftersom det är sportlov i Jönköping och vi ska gå på några föredrag här i Lund också. Bl.a. ett om gästgiverier och skjutshåll hos Lunds släktforskarförening på måndag kväll och ett om den svenska nazismen på stadsbiblioteket på tisdag kväll.

Från och med nästa söndag hyr Ann-Christine ett rum med kokvrå i Jönköping igen eftersom det har varit svårt att få tillgång till ett rum i Hälsohögskolans lägenhet alla gånger då hon behöver det och för att det är skönt att ha något eget. Det här rummet finns i ungefär samma område som där hon hyrde en lägenhet förut.

Torsdag den 1 februari
Idag på morgonen åkte Ann-Christine till Jönköping men hon kommer hem redan imorgon och då kommer hon hem i tid så att vi hinner gå ut och äta middag på restaurang Italia här nedanför där vi bor under kvällen också. Men vi var ute och åt igår kväll också. Först var vi på stadsbiblioteket och lyssnade på ett föredrag om den globala matproduktionen miljöpåverkan och sen gick vi till Bishops Arms för att äta hamburgertallrik och drika öl som middag.

Under helgen är vi hemma som vanligt och ser på någon film på TV:n under lördagskvällen och tvättar upp veckans tvätt på söndag förmiddag. På måndag åker Ann-christine tillbaka till Jönköping igen och i nästa vecka stannar hon där i fyra dagar, till på torsdag då hon åker hem igen.

Januari

Fredag den 26 januari
Idag arbetar Ann-Christine hemma och tvättar samtidigt upp veckans tvätt. Sen går vi och handlar också i eftermiddag och går till restaurang Gamla Franska i Saluhallen här ikväll för att äta middag. Imorgon är vi hemma och äter middag framför TV:n och ser på någon film, förutom en stund under eftermiddagen då vi går till Kulturen här i Lund för att se på högtidlighållandet av förintelsens minnesdag. Imorgon är det den dag då fångarna i koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945 så den dagen högtidlighålls som förintelsens minnesdag över hela världen.

På söndag är det precis 350 år sedan Lunds universitet invigdes så då ska vi gå till Universitetshuset här i Lund där de har öppet hus och visningar av Kungshuset och Universitetsmuseet. Till 16:00 ska vi vara tillbaka igen i universitetshuset klädda i festkläder för att delta i universitetets ceremoni för avstamp mot framtiden. Därefter ska vi få våra diplom för att vi deltog i universitetets jubileumskurs under förra året och sedan avslutar vi kvällen med att delta i universitetets jubileumsfest med middag på Akademiska Föreningen.

Nästa vecka börjar Ann-Christine med att arbeta hemma. Hon åker inte tillbaka till Jönköping igen förrän på torsdag.

Söndag den 21 januari
Igår var vi hos Akademiska Föreningen här i Lund där Nasoteket firade Näsans dag genom att ge ut jubileumsboken 350 näsor under 350 år, och vi köpte själva också den, musik och nasifiering av en person från publiken, dvs. gipsavgjutning av näsan. En stor mängd Lundapersonligheter var också närvarande, bl.a. biskop Johan Tyrberg, Kulturens chef Gustaf Olsson, Kryddan Pettersson som var med i det s.k. Helt apropå-gänget, för att bara nämna några personer.

Kvällen tillbringade vi däremot hemma framför TV:n med att se på filmatiseringen av Leif GW Perssons deckare Den döende detektiven och äta Pulled pork som middag och dricka öl till det.

Imorgon ska Ann-Christine föreläsa på Malmö högskola under hela dagen men på tisdag morgon åker hon till Jönköping och kommer inte hem därifrån igen förrän på torsdag kväll. Hälsohögskolans lägenhet var upptagen den här veckan också så även den här veckan bor hon på Comfort Hotel Jönköping de två nätterna hon är där.

Måndag den 15 januari
Idag arbetar Ann-Christine hemma men imorgon åker hon till Jönköping och stannar där till på onsdag. Eftersom det inte fanns rum i Hälsohögskolans lägenhet där hon brukar bo när hon är i Jönköping så bor hon på Comfort Hotel Jönköping istället den här natten. på torsdag och fredag arbetar hon hemma och på fredag kväll går vi till restaurang Klostergatans Vin & Delikatess för att äta middag. Vi har inga planer till helgen utan är hemma som vanligt då också och äter middag framför TV:n och ser på någon film på lördag kväll.

Tisdag den 9 januari
I lördags såg vi på musikalen Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö tillsammans med Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson och vi tyckte att den var bra. Efter den österrikiska musikalen så passade det sen bra med middag på den österrikiska restaurangen Rauhrackel här i Lund. På söndagen åkte de hem igen.

Ann-Christine arbetade hemma igår och det gör hon idag också men imorgon åker hon till Jönköping och kommer hem igen på torsdag kväll. På fredag arbetar hon hemma under dagen och sen går vi till restaurang Stäket för att äta middag under kvällen.

Vi har inte några planer för helgen än men på lördag kväll äter vi middag hemma framför TV:n och ser på någon film som vanligt.

Måndag den 1 januari
Igår firade vi nyår hemma genom att äta en god trerätters middag. Som förrätt åt vi smördegsbakelse med räkor och stenbitsrom och drack Lanson Black Label Champagne som Ann-Christine fick när hon disputerade i maj 2013. Sen åt vi hjortfilé med västerbottenpotatiskaka med rödvinsås, fylld portabello och syltad rödlök och drack Amarone Alpha Zeta som Jonny fick som födelsedagspresent när han fyllde 50 förra året. Till sist åt vi citrustiramisu och drack limoncello som efterrätt.

Vi hade tur med vädret för efter att det hade regnat nästan hela dagen så drog regnet bort och det blev uppehåll, vindstilla och ganska varmt ute någon gång efter 21:00. Vi gick ut på en kort promenad vid 22:00 och då var det inte många ute och det var väldigt lugnt och tyst ute i Lunds centrum. Men när vi sen gick ut igen vid 23:45 för att se på nyårsfyrverkeriet på Universitetsplatsen så var det väldigt mycket folk ute, precis som vanligt i Lunds centrum på nyårsafton.

Idag är vi också hemma och Jonny ska göra klart vår preliminära deklaration som vi har tagit för vana att göra på nyårsdagen.

Ann-Christine arbetar hemifrån den här veckan och på fredag eftermiddag kommer hennes föräldrar Mona och Lars Nilsson från Sandvik söder om Kalmar hit och hälsar på oss. På fredag kväll bjuder vi dem på middag här hemma hos oss och de stannar hos oss och sover över här till på söndag. På lördag ska vi gå och se på musikalen The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö med bl.a. Christopher Wollter i huvudrollen som Kapten Von Trapp. Efter föreställningen åker vi tillbaka till Lund och går till den österrikiska restaurangen Rauhrackel där vi har bokat bord till 19:00 för att äta middag.