Sök på den här webbplatsen
Följ oss på   [f]   [L] [L]

Våra datortips

På den här sidan delar vi med oss av några enkla användbara tips och goda råd om hur man kan använda sin dator och hur man söker effektivt på Internet m.m. De tips vi ger på den här sidan vänder sig inte till professionella datoranvändare utan är sånt som alla kan ha nytta av att känna till.


Falska mail och falska webbsidor

Falska mail som ser ut att komma från en bank som ber oss logga in med våra inloggningsuppgifter till den banken blir allt vanligare och ofta innehåller de här mailen en länk att klicka på som går till en falsk webbsida. Men genom att lära dig några enkla knep som vi berätta om på vår sida om falska mail och webbsidor så kan du lätt avslöja såna här bedrägeriförsök så att du inte drabbas av dem.

Falskt mail

Säker lösenordshantering

Det finns risker med att använda enkla lösenord och framför allt samma lösenord på många olika ställen. På vår sida om säker lösenordshantering berättar vi hur du väljer bra lösenord och hur du hanterar dem på ett säkert sätt med hjälp av lösenordsprogrammet Password Safe.

Password Safe

Det finns program på Internet som kan användas för att försöka knäcka lösenord men genom att följa några enkla råd blir dina lösenord så svåra att knäcka så att det i praktiken blir omöjligt eftersom det tar för lång tid.

Skype Skype - Ring gratis från dator till dator

Skype är program som gör att man kan ringa gratis från dator till dator med eller utan webbkamera eller prata genom att skriva meddelanden till varandra, vilket brukar kallas för att chatta. Att använda Skype är enkelt och ljudkvaliteten är utmärkt även när man bara har mobilt bredband.

Men man kan göra mer med Skype och på vår sida om Skype kan du läsa mer om hur du installerar och kommer igång med Skype och hur du gör för att ringa gratis till andra från dator till dator.

Lär dig söka effektivt med google

Internet är en enormt stor och fantastisk faktabank som är tillgänglig för alla. Det finns nyttig och bra information att hitta om allt man kan tänka sig. Problemet är bara att det finns för mycket information! Risken är därför stor att man drunknar i alla den information som finns och att man tröttnar och ger upp utan att hitta relevant information om det man vill veta mer om även om man tar hjälp av en sökmotor som google. Men med hjälp av några få knep om hur man söker effektivt med google så kan man förbättra sökresultatet dramatiskt så att man hittar mer information om det man verkligen söker efter. Läs mer om det här på vår sida om hur du gör för att söka effektivt med google.

Google